Pages

Subscribe:

4.17.2012

Damar Tıkanıklığına iyi gelen şifalı bitkiler

Damar tıkanıklığı ülkemizde çok bulunan bir sağlık sorunudur. Türkiyenin %70 tekel ürünü kullanıyor,dengeli beslenmeyi bilmiyoruz , kötü yaşam koşulları içindeyiz ,yediğimiz her gıda da artık hormon denilen zehir var artık evet zehir diyorum çünkü insaların çeşitli hastalıklara sürükleyen bu ilaç’ı bütün bag bahçe işleriyle uğraşan,çiftçiler vb. Herkez kullanıyor bizde bunları meyvelerden ,sebzelerden , yemeklerde kullandığımız yağ çeşitlerinden ,havadan dahi alıyoruz. Bunlar yüzünden damar tıkanıklıgı ve peşinden getirdigi dier sorunlarla baş başa kalıyoruz. Bunlardan bir kaçtanesi .
İnsan vücudundaki işlevi inkar edilemez önemde olan damarların tıkanması, böbrek hastalığına, beyin kanamasına, kalp krizine ve varise neden oluyor.Şifalı bitkiler yanımızda

Damar sertliği tek bir hastalık mıdır?
Damar sertliği vücuttaki atardamarları (arter) tutan sistemik bir hastalıktır. Birden fazla damarın tutulması çok yaygın olarak görülür. Damar sertligini, dört guruba ayırabiliriz :
Kalp damarları hastalığı
Beyin damarları hastalığı
Böbrek damarları hastalığı
Bacak damarları hastalığı
Nedenleri nedir?

Damar sertliğinin ortaya çıkmasını tek bir bilinen nedene bağlamak mümkün değildir. Genetik yatkınlıktan sıklıkla bahsedilse bile bunun nasıl damar sertliğine neden olabileceği maalesef tam olarak bilinmemektedir. Büyük ihtimalle tam bilinmeyen bazı genetik faktörler damar sertliğine yol açabilecek risk faktörlerinin de etkisi ile damar sertliğinin oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Genetik yatkınlık üzerine çevreden gelen risk faktörleri damar duvarındaki ve kan içindeki bir çok mekanizmayı etkileyerek damar içinde damar sertliğine has plakların (kabartılar) oluşmasına ve sonuçta da damar darlığına ve tıkanmaya neden olurlar.

Hangi damarlarda tıkanma olur?

Kalp damarlarını tutarsa kalp ağrısına (kalp anjinası), enfarktüse; boyun damarlarını tutarsa geçici veya kalıcı inmeye (felç); böbrek damarlarını tutarsa tedavisi zor yüksek tansiyona veya böbrek yetmezliğine; karın veya göğüs içi büyük damarı tutarsa balonlaşma (aort anevrizması) ve patlamaya; bacak damarlarını tutarsa yürüme ağrısına, yaraya, kangrene ve ileri evrede bacak kesilmesi yani amputasyona neden olur. Belirtiler ortaya çıkmadan önce tanı konulabilirse birtakım etkin tedaviler ile inme, böbrek yetmezliği, anevrizma ve bacak sorunları önlenebilir. Zaten hem merkezimizin kurulma amacı ve hem de batı dünyasındaki en birincil amaç risk gurubundaki hastaların saptanarak bunların koruma altına alınmasını sağlamaktır.

RiSK FAKTORLERi NELERDiR?
Damar sertliğinin ortaya çıkmasında veya ilerlemesinde etkili olan birçok faktör vardır. Bu faktörlerin bir kısmını tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir (kalıtım, cinsiyet ve aşırı yaş). Damar sertliğini olumsuz etkileyen faktörler şöyle özetlenebilir:
İleri yaş (50 yaşın üzeri) n Cins faktörü – erkek olmak
Kalıtım (ailede damar sertliği)
Yüksek tansiyon
Şeker hastalığı (diyabet)
Sigara içilmesi
Yüksek kan kolesterol seviyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız